[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: دوره 9، شماره 4 - ( 8-1388 ) ::
جلد 9 شماره 4 صفحات 625-641 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی میزان رشد و برخی شا‌خص‌های بیوشیمیایی خون ماهیان جوان قزل‌آلای‌ رنگین‌کمان در شوری‌هـای مختلف آب
چکیده:   (1962 مشاهده)
تأثیر شوری آب بر رشد، درصد بقا و عامل‌های بیوشیمیایی خون ماهیان جوان قزل آلای رنگین‌کمان1 با وزن اولیهٔ 61/4 ± 29/50 گرم در دمای C‏2±15 بررسی شد. ماهیان جوان به مدت 10 روز و به‌تدریج به شوری آب سازگار شدند. سپس آزمایش‌های مربوط به مدت 50 روز ادامه یافت. شاخص‌های رشد و برخی عامل‌های بیوشیمیایی خون، قبل از شروع عادت‌پذیری به آب شور و 1، 10، 25 و 50 روز پس از معرفی به شوری‌های مختلف (صفر ،40،30،20،10 گرم در لیتر) بررسی شدند. این آزمایش در قالب طرحی کاملاً تصادفی با 5 تیمار شوری و هر تیمار با 3 تکرار و برای هر تکرار تعداد 40 قطعه ماهی در نظر گرفته شد. نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که با افزایش میزان شوری آب تا 20 گرم در لیتر شاخص‌های رشد، شامل وزن نهایی، میزان رشد روزانه، ضریب رشد ویژه، راندمان تبدیل غذا و میزان بازماندگی کاهش یافت و در شوری‌های بیش از 20 گرم در لیتر تلفات دسته جمعی مشاهده شد. داده‌ها اختلاف معنی‌داری را در سطح % 95 نشان دادند (05/0> P). با افزایش میزان شوری عامل‌های بیوشیمایی خون شامل اسمولاریته، کلرینیتی، گلوکز، کورتیزول، تری یدو تیرونین و تیروکسین خون افزایش یافت (05/0>P ). یافته‌های این تحقیق نشان می‌دهد که امکان پرورش این گونه در این وزن در آب‌هایی با شوری تا 20 گرم در لیتر امکان‌پذیر است، اگر چه میزان رشد در این شرایط کم‌تر از آب شیرین است.
واژه‌های کلیدی: ماهی قزل آلای رنگین‌کمان، شوری آب، شاخص‌های رشد، درصد بقا، عامل‌های بیوشیمیایی خون
متن کامل [PDF 202 kb]   (726 دریافت)    
نوع مطالعه: علمی پژوهشی کاربردی |
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Survey on Effect of Salinity on Growth Performance and Blood Biochemical Factors of Juvenile Rainbow Trout (Oncorhynchus mykiss). Materials & Energy. 2010; 9 (4) :625-641
URL: http://jsci.khu.ac.ir/article-1-1379-fa.html

بررسی میزان رشد و برخی شا‌خص‌های بیوشیمیایی خون ماهیان جوان قزل‌آلای‌ رنگین‌کمان در شوری‌هـای مختلف آب. مواد و انرژی. 1388; 9 (4) :625-641

URL: http://jsci.khu.ac.ir/article-1-1379-fa.html



دوره 9، شماره 4 - ( 8-1388 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه علوم دانشگاه خوارزمی Quarterly Journal of Science  Kharazmi University