دوره 12، شماره 3 - ( 8-1391 )                   جلد 12 شماره 3 صفحات 568-553 | برگشت به فهرست نسخه ها

Download citation:
Send citation to:

Karamian R, Asadbigi M, Ranjbar M. Study of phenolic compound content, essential oil and antioxidant and antibacterial activities of Salvia aethiopis L. (Lamiaceae). Journal title 2012; 12 (3) :553-568
URL: http://jsci.khu.ac.ir/article-1-1466-fa.html
کرمیان رویا، اسدبیگی مصطفی، رنجبر مسعود. بررسی ترکیبات فنلی، روغن های ضروری و فعالیت آنتی اکسیدانی و ضد‌ باکتریایی گونۀ سالویا اتیوپیس(تیرۀ نعنائیان). عنوان نشریه. 1391; 12 (3) :553-568

URL: http://jsci.khu.ac.ir/article-1-1466-fa.html

1- دانشگاه بوعلی سینا
چکیده:   (6440 مشاهده)
جنس مریم گلی از جنس­های مهم تیرۀ نعنائیان است که اغلب گونه­های آن ارزش غذایی و دارویی دارند. در این پژوهش محتوای فنل و فلاونوئید کل و نیز فعالیت آنتی­اکسیدانی عصارۀ متانولی گونۀ سالویا اتیوپیس ارزیابی شد. اجزای موجود در روغن­های ضروری این گونه به‌صورت کمّی و کیفی باGC  و GC-MS آنالیز شد. هم‌چنین فعالیت ضد باکتریایی عصارۀ متانولی روغن‌های ضروری گونۀ بررسی شده به‌ترتیب در برابر شش و دو سویه باکتری گرم مثبت و منفی بررسی شد. نتایج نشان داد که گونۀ سالویا اتیوپیس دارای محتوای ترکیبات فنلی و فعالیت آنتی­اکسیدانی چشم‌گیری است. در بررسی ترکیبات روغن­های ضروری گونۀ بررسی شده 11 ترکیب شناسایی شد که آلفا-کوپاین با مقدار 48/33% فراوان­ترین ترکیب روغن­های ضروری بود. عصارۀ گونۀ بررسی شده در زمینۀ فعالیت ضد باکتریایی پتانسیل مهاری بسیار زیادی را در برابر باکتری پروتئوس ولگاریس نشان داد؛ هرچند روغن‌های ضروری آن فاقد فعالیت ضد باکتریایی بود.
متن کامل [PDF 532 kb]   (1363 دریافت)
نوع مطالعه: علمی پژوهشی کاربردی |
انتشار: 1391/8/25

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

بازنشر اطلاعات

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه علوم دانشگاه خوارزمی می باشد.