دوره 18، شماره 49 - ( شماره 3 و 4-زیست شناسی از صفحه 401 تا 470 و شیمی و فیزیک از صفحه 471 تا 485 1384 )                   جلد 18 شماره 49 صفحات 438-427 | برگشت به فهرست نسخه ها

The Effect of Salicylic Acid on the Concentration of Anthocyanins in Infected Daisy ( Bellis Perennis L.) Plants by Some of the Fungi Lines. Journal title 2006; 18 (49) :427-438
بررسی اثر سالیسیلیک اسید بر میزان آنتوسیا نین‌‌های گیاه دارویی مینای چمنی1 آلوده به قارچ. عنوان نشریه. 1384; 18 (49) :427-438

عمل‌کرد حفاظتی‌ای که به آنتوسیانین برگ‌ها نسبت می‌دهند، می‌تواند به طور مؤثری با ترکیبات القا کننده مانند ترکیبات بیماری‌زا، سالیسیلیک اسید و تعدادی از ترکیبات دیگر تحریک شود. در این پژوهش گیاه دارویی مینای چمنی1 از خانواده مرکبیان (کاسنی) ساخته شدن آنتوسیانین سیانیدین3- مالونیل گلوکورونوزیل گلوکوزید2را در برگ‌های خود در پاسخ به سالیسیلیک اسید و عامل بیماری‌زایی افزایش می‌دهد. نتایج حاکی از آن است که مقدار آنتوسیانین در گیا‌هان تیمار شده با غلظت‌های 3، 7 و 11 میکرومولار سالیسیلیک اسید نسبت به گیا‌هان تیمار نشده با این اسید و بدون آلودگی قارچی(گیا‌هان کنترل) افزایش پیدا کرد. همچنین مقدار آنتوسیانین در گیا‌هان آلوده به قارچ و بدون تیمار سالیسیلیک اسید بیش‌تر از گیا‌هان کنترل بود. در ضمن زمانی که گیا‌هان آلوده، با سالیسیلیک اسید تیمار شدند، افزایش چشم‌گیری در مقدار آنتوسیانین نسبت به گیا‌هان کنترل مشاهده شد. همچنین کروماتوگرام‌های به دست آمده از نمونه‌ها، به روش HPLC و مقایسه آن‌ها با کروماتوگرام آنتوسیانین استاندارد نتایج فوق را تأیید کرد.
متن کامل [PDF 257 kb]   (2068 دریافت)

انتشار: 1385/8/24