دوره 18، شماره 57 - ( شماره 1 و 2-زمین شناسی و زیست شناسی از صفحه 137 تا 202 و شیمی از صفحه 203 تا 236 1383 )                   جلد 18 شماره 57 صفحات 190-181 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

The Effect of Salicylic Acid on the Concentration of Triterpenoid Saponins in Daisy (Bellis perennis L.) Plants Infected by Bacterial and Fungi. Journal title 2004; 18 (57) :181-190
URL: http://jsci.khu.ac.ir/article-1-1143-fa.html
بررسی اثر سالیسیلیک ا سید بر میزان ساپونین‌‌های تری ترپنوئیدی گیاه دارویی مینای چمنی (Bellis perennis L.) آلوده به قارچ و باکتری. عنوان نشریه. 1383; 18 (57) :181-190

URL: http://jsci.khu.ac.ir/article-1-1143-fa.html


چکیده:   (3871 مشاهده)
تعدادی از گونه‌‌های گیاهی ساپونین‌‌های تری‌ترپنوئیدی را به عنوان قسمتی از فرآیند طبیعی رشد و نموشان سنتز می‌کنند. نمونه‌‌هایی از این گیاهان به عنوان منابع دارویی مورد استفاده قرار می‌گیرند. اهمیت این ترکیبات ناشی از خصوصیات دارویی، فعالیت ضد میکروبی و احتمالاً نقش آن‌‌ها به عنوان تعیین کننده‌‌های مقاومت گیاه در برابر بیماری است. دراین پژوهش, گیاه دارویی مینای چمنی از تیره‌ کمپوزیته، ساپونین‌‌های تری ترپنوئیدی خود را عمدتاً در ریشه، در پاسخ به سالیسیلیک اسید و عامل ‌بیماری‌زا افزایش می‌دهد. نتایج حاکی از آن است که مقدار ساپونین‌ها در گیاهان تیمار شده با غلظت‌های 3، 7 و11 میکرومولار سالیسیلیک اسید نسبت به گیاهان تیمار نشده با سالیسیلیک اسید و بدون آلودگی (گیاهان کنترل) افزایش پیدا کرد. همچنین مقدار ساپونین‌ها در گیاهان آلوده و بدون تیمار سالیسیلیک اسید ‌بیش‌تر از گیاهان کنترل بود. و در زمانی که گیاهان آلوده، با سالیسیلیک اسید تیمار شدند، افزایش قابل ملاحظه‌ای در مقدار ساپونین‌ها نسبت به گیاهان کنترل مشاهده شد. همچنین قله‌‌های به دست آمده از نمونه‌ها به روش HPLC و مقایسه‌ آن‌‌ها با ساپونین استاندارد، نتایج فوق را تأ یید کرد.
متن کامل [PDF 316 kb]   (1563 دریافت)    

انتشار: 1382/10/25

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه علوم دانشگاه خوارزمی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Quarterly Journal of Science Kharazmi University

Designed & Developed by : Yektaweb