TY - JOUR JF - jsci JO - VL - 18 IS - 56 PY - 2006 Y1 - 2006/9/01 TI - Isolation and Identification of Iovastatin -Producing Microorganism and Determination of Optimal Fermentation Conditions TT - جداسازی و شناسایی میکروارگانیسم مولد لواستاتین، تعیین شرایط بهینه تولید و ارزیابی بازده محصول با دو روش کشت غوطه‌ور و تخمیر در بستر جامد N2 - از میان 28 سویه آسپرژیلوس جداسازی شده از خاک 6 سویه با تولید مساوی یا بیش‌تر از سویه استاندارد (Aspergillus terreus ATCC 20542) شناسایی شدند‌. آزمایش‌‌ها بهینه‌سازی با بهترین سویه جداسازی شده به نام Gil-4 نشان داد که لاکتوز، آرد سویا و نیترات پتاسیم به ترتیب بهترین منابع کربن، نیتروژن آلی و معدنی در تولید بودند. در روش کشت بسته(غوطه‌ور) حاوی محیط با فرمولاسیون بهینه 4 درصد لاکتوز( وزنی به حجمی)، 400 میکروگرم لواستاتین در هر میلی‌لیتر تولید شد. در اینحال بازده 10 میلی‌گرم به ازای هر گرم لاکتوز بود. در مقایسه با روش کشت بسته، استفاده از روش تخمیر در بستر جامد1 حاوی عصاره سورگوم و آب پنیر میزان لواستاتین تولیدی 1500 میکروگرم به ازای هر گرم وزن خشک و بازدهی 5/37 میلی‌گرم به ازای هر گرم لاکتوز بود که نشانه برتری این روش بر کشت بسته است‌. SP - 497 EP - 504 AD - KW - لواستاتین KW - کشت غوطه‌ور KW - تخمیر در بستر جامد و آسپرژیلوس ترئوس UR - http://jsci.khu.ac.ir/article-1-1173-fa.html ER -