TY - JOUR JF - jsci JO - VL - 18 IS - 57 PY - 2004 Y1 - 2004/1/01 TI - The Effect of Salicylic Acid on the Concentration of Triterpenoid Saponins in Daisy (Bellis perennis L.) Plants Infected by Bacterial and Fungi TT - بررسی اثر سالیسیلیک ا سید بر میزان ساپونین‌‌های تری ترپنوئیدی گیاه دارویی مینای چمنی (Bellis perennis L.) آلوده به قارچ و باکتری N2 - تعدادی از گونه‌‌های گیاهی ساپونین‌‌های تری‌ترپنوئیدی را به عنوان قسمتی از فرآیند طبیعی رشد و نموشان سنتز می‌کنند. نمونه‌‌هایی از این گیاهان به عنوان منابع دارویی مورد استفاده قرار می‌گیرند. اهمیت این ترکیبات ناشی از خصوصیات دارویی، فعالیت ضد میکروبی و احتمالاً نقش آن‌‌ها به عنوان تعیین کننده‌‌های مقاومت گیاه در برابر بیماری است. دراین پژوهش, گیاه دارویی مینای چمنی از تیره‌ کمپوزیته، ساپونین‌‌های تری ترپنوئیدی خود را عمدتاً در ریشه، در پاسخ به سالیسیلیک اسید و عامل ‌بیماری‌زا افزایش می‌دهد. نتایج حاکی از آن است که مقدار ساپونین‌ها در گیاهان تیمار شده با غلظت‌های 3، 7 و11 میکرومولار سالیسیلیک اسید نسبت به گیاهان تیمار نشده با سالیسیلیک اسید و بدون آلودگی (گیاهان کنترل) افزایش پیدا کرد. همچنین مقدار ساپونین‌ها در گیاهان آلوده و بدون تیمار سالیسیلیک اسید ‌بیش‌تر از گیاهان کنترل بود. و در زمانی که گیاهان آلوده، با سالیسیلیک اسید تیمار شدند، افزایش قابل ملاحظه‌ای در مقدار ساپونین‌ها نسبت به گیاهان کنترل مشاهده شد. همچنین قله‌‌های به دست آمده از نمونه‌ها به روش HPLC و مقایسه‌ آن‌‌ها با ساپونین استاندارد، نتایج فوق را تأ یید کرد. SP - 181 EP - 190 AD - KW - salicylic acid KW - triterpenoid saponins KW - Bellis perennisL KW - Bacterial and fungi UR - http://jsci.khu.ac.ir/article-1-1143-fa.html ER -