دوره 12، شماره 3 - ( 8-1391 )                   جلد 12 شماره 3 صفحات 600-581 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Najafi F, Khavarinejad R, Mohammadi F. ا Glycine max (L.) Merr. Journal title 2012; 12 (3) :581-600
URL: http://jsci.khu.ac.ir/article-1-1492-fa.html
نجفی فرزانه، خاوری نژاد رمضانعلی، محمدی فرزانه. تأثیر ایندول استیک اسید بر میزان پروتئین، کربوهیدرات‌ها و تبادلات گازی در گیاه سویا تحت تنش آلومینیوم کلرید. عنوان نشریه. 1391; 12 (3) :581-600

URL: http://jsci.khu.ac.ir/article-1-1492-fa.html


1- دانشگاه تربیت معلم
2- دانشگاه خوارزمی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات
3- دانشگاه خوارزمی
چکیده:   (7476 مشاهده)
در این پژوهش، اثرات ایندول استیک اسید  بر برخی پارامترهای فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی در گیاه سویا1 تحت تنش آلومینیوم کلرید بررسی شده است. بذرها پس از استریل شدن در ظروف پتری حاوی آب مقطر کشت شدند. سپس گیاهک‌های 6 روزه به گلدان‌های حاوی شن شسته شده منتقل شدند و با محلول غذایی هوگلند در شرایط کنترل شده (16 ساعت روشنایی و 8 ساعت تاریکی، دما  C˚25 در روز  C˚18 در شب) آبیاری شدند. گیاهان 20 روزه با غلظت‌های مختلف آلومینیوم کلرید (0، 50، 100، 200 و 300 میکرومولار) و ایندول استیک اسید (0، 50 و 100 میکرومولار) تیمار شدند و برداشت گیاهان 15 روز بعد انجام گرفت. گیاهان با افزایش غلظت کلرور آلومینیوم، کاهش محتوای نسبی آب برگ‌ها و میزان پروتئین، قندهای محلول، کلروفیل‌های a، b، کاروتنوئیدها و فتوسنتز را نشان دادند، اما میزان تنفس و نقطۀ جبران  CO2در آن‌ها افزایش یافت. با افزودن ایندول استیک اسید به محیط کشت، گیاهان کاهش بیش‌تر میزان قندهای محلول، کلروفیل‌های a، b، کاروتنوئیدها و فتوسنتز و افزایش بیش‌تر دیگر عوامل را نشان دادند. هم‌چنین با افزایش غلظت کلرور آلومینیوم در محیط کشت در هر دو حالت بدون اکسین و با اکسین افزایش میزان قندهای نامحلول، پرولین و مالون دی‌آلدهید مشاهده شد. با افزودن هورمون اکسین اگرچه در برخی موارد اثرات تنشی آلومینیوم افزایش یافت، اما با افزایش میزان پرولین‌ بردباری گیاه سویا را در شرایط تنش کمی تعدیل بخشید.
متن کامل [PDF 762 kb]   (2243 دریافت)    
نوع مطالعه: علمی پژوهشی بنیادی |
انتشار: 1391/8/25

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه علوم دانشگاه خوارزمی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Quarterly Journal of Science Kharazmi University

Designed & Developed by : Yektaweb