[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: دوره 12، شماره 3 - ( 8-1391 ) ::
جلد 12 شماره 3 صفحات 509-522 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی تأثیر دمای پایین روی فعالیت آنزیم‌های آنتی‌اکسیدانی در بخش فلاودو میوه پنج رقم از مرکبات
منصور افشار محمدیان 1، بهروز گلعین2، زهرا خسروی لرگانی3
1- مدیر روابط بین الملل
2- مؤسسه تحقیقات مرکبات کشور
3- دانشگاه گیلان
چکیده:   (2912 مشاهده)
مرکبات از محصولات گرمسیری و نیمه گرمسیری است. مشکل اصلی پرورش مرکبات در آب و هوای نیمه ‌گرمسیری، خطر سرما و یخ‌بندان است. با توجه به تقارن فصل برداشت میوه مرکبات با ایام سرد سال، تحقیق بیش‌تر روی اثرات فیزیولوژیکی آسیب‌های سرمایی تنش دمای پایین این گیاه ضروری است. در این تحقیق بخش فلاودو میوه پنج رقم مرکبات شامل پرتقال خونی، لیموترش مازندرانی، پرتقال والنسیا، نارنگی انشو و پرتقال محلی از شمال کشور به‌منظور تعیین میزان فعالیت آنزیم‌های سوپر اکسید دیس موتاز(SOD) ، آسکوربات پراکسیداز(APX) کاتالاز (CAT) و پراکسیداز (POD) در دمای کنترل (C˚15~) و تیمارهای دمایی 3، 0، 3- و 6- درجۀ سانتی‌گراد در دو مرحلۀ قبل از رسیدگی و رسیدگی کامل میوه ارزیابی شد. نتایج این تحقیق نشان داد که میزان فعالیت آنزیم SOD نسبت به سایر آنزیم‌ها در بافت فلاودوی همۀ ارقام تحت تأثیر سرما بیش‌تر بود که می‌تواند نشان‌دهندۀ این باشد که آنزیم SOD اولین خط دفاعی میوه‌ها است. در بافت فلاودوی پرتقال خونی در هر دو مرحله رسیدگی کامل و قبل از رسیدگی، فعالیت CAT در همۀ تیمارهای دمایی بیش‌تر بود. ارقام نارنگی انشو و پرتقال محلی به‌ترتیب بیش‌ترین و کم‌ترین میزان فعالیت آنزیم APX را در هر دو مرحله برداشت دارا بودند. در ضمن، در ارقام نارنگی انشو، پرتقال خونی و لیمو ترش مازندرانی با کاهش دما، افزایش معنی‌داری در فعالیت آنزیم POD دیده شد. 
واژه‌های کلیدی: سرمازدگی، سوپر اکسید دیس موتاز، آسکوربات پراکسیداز، کاتالاز و پراکسیداز
متن کامل [PDF 494 kb]   (724 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله استخراج شده از پایان نامه |
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mohammadian M, Goleen B, Khosravi Lorgani Z. Effect of low temperature stress on enzymatic antioxidants activitites in flavedo of five cultivars of citrus fruit. Materials & Energy. 2012; 12 (3) :509-522
URL: http://jsci.khu.ac.ir/article-1-1469-fa.html

افشار محمدیان منصور، گلعین بهروز، خسروی لرگانی زهرا. بررسی تأثیر دمای پایین روی فعالیت آنزیم‌های آنتی‌اکسیدانی در بخش فلاودو میوه پنج رقم از مرکبات. مواد و انرژی. 1391; 12 (3) :509-522

URL: http://jsci.khu.ac.ir/article-1-1469-fa.html



دوره 12، شماره 3 - ( 8-1391 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه علوم دانشگاه خوارزمی Quarterly Journal of Science  Kharazmi University