[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: دوره 9، شماره 4 - ( 8-1388 ) ::
جلد 9 شماره 4 صفحات 603-612 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی خواص ضد جهشی و ضد سرطانی تری ترپنوئیدهای موجود در پوست سیب (اورسولیک اسید و اولئانولیک اسید) با استفاده از تست ایمز
مهرداد هاشمی1، صدیقه مهرابیان2، حماسه خلیلی2
1- دانشگاه آزاد تهران شمال
2- دانشگاه آزاد
چکیده:   (3291 مشاهده)
تری‌ترپنوئیدهای موجود در پوست سیب، خاصیت آنتی‌اکسیدانی بالقوه دارند. فعالیت ضد تکثیری تری ترپنوئیدها علیه سلول‌های سرطانی سینه، کبد و کولون اثبات شده است. اورسولیک اسید و اولئانولیک اسید فراوان‌ترین تری‌ترپنوئید موجود در پوست سیب هستند. هدف از این پژوهش، تعیین خاصیت ضد جهشی و ضد سرطانی اورسولیک و اولئانولیک اسید در برابر مادۀ جهش‌زای آزید سدیم با استفاده از میکروزوم و تست ایمز است. مواد استفاده شده در این پژوهش اورسولیک اسید و اولئانولیک اسید به صورت پودر سفیدرنگ و محلول در استن هستند. باکتری مورد استفاده در این آزمون، سویه‌ای از سالمونلا تیفی موریوم (TA100) است که یک جهش انتخابی در اپرن هیستیدین خود دارد. همچنین با افزودن میکروزوم کبد موش اثر ضد سرطانی این دو ماده  نیز تأیید شد. درصد بازدارندگی به‌دست آمده در حضور میکروزوم (s9) برای اورسولیک اسید 83 درصد و برای اولئانولیک اسید 4/76 درصد بود. (در غیاب s9 این مقدار در اورسولیک اسید 6/77 درصد و برای اولئانولیک اسید 8/69 درصد است.) بنا بر این حضور مادۀ ضد جهش اورسولیک و اولئانولیک اسید در کنار ماده جهش‌زا، مقدار جهش برگشتی را کاهش می‌دهد و از آن‌جا که بازدارندگی بیش از 40 درصد به‌عنوان ضد جهش قوی شناخته می‌شود٬ نتایج این پژوهش نشان می‌دهد که پوست سیب دارای تری‌ترپنوئیدهایی با خاصیت ضد جهشی و ضد سرطانی  قوی است که این خاصیت در اورسولیک اسید نسبت به اولئانولیک اسید بیش‌تر است.
واژه‌های کلیدی: پوست سیب، سالمونلا تیفی موریوم، اولئانولیک اسید، اورسولیک اسید، خاصیت ضد جهشی و ضد سرطانی
متن کامل [PDF 141 kb]   (915 دریافت)    
نوع مطالعه: علمی پژوهشی کاربردی | موضوع مقاله: علوم پایه
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

The study of antimutation and anticarcinogen activity of triterpenoids presented in apple peel( Ursolic Acid and oleanolic acid) by the use of Ames test.. Materials & Energy. 2010; 9 (4) :603-612
URL: http://jsci.khu.ac.ir/article-1-1447-fa.html

هاشمی مهرداد، مهرابیان صدیقه، خلیلی حماسه. بررسی خواص ضد جهشی و ضد سرطانی تری ترپنوئیدهای موجود در پوست سیب (اورسولیک اسید و اولئانولیک اسید) با استفاده از تست ایمز. مواد و انرژی. 1388; 9 (4) :603-612

URL: http://jsci.khu.ac.ir/article-1-1447-fa.html



دوره 9، شماره 4 - ( 8-1388 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه علوم دانشگاه خوارزمی Quarterly Journal of Science  Kharazmi University