[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: دوره 9، شماره 3 - ( 8-1388 ) ::
جلد 9 شماره 3 صفحات 503-510 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی فلور و تغییرات جمعیت سیانوباکتریایی در طول دورهٔ کشت برنج در ارتباط با pH، EC و دما
چکیده:   (1841 مشاهده)
شناسایی فلور سیانوباکتریایی و بررسی تغییرات جمعیتی آن‌ها در شالیزاری نمونه در کلات از اردیبهشت تا شهریور 1386 در طول دورهٔ رشد برنج با نمونه‌برداری خاک در چهار مرحله صورت گرفت و همراه با آن عوامل فیزیکوشیمیایی مانند EC و pH و دما اندازه‌گیری شد. در مجموع، 23 گونه مربوط به 8 جنس از 5 خانواده شناسایی شدند؛ از خانوادهٔ Chroococcaceae جنس‌های Chroococcus Nägeli, Gloeothece Nägeli, Aphanothece Nägeli و از خانوادهٔ Oscillatoriaceae جنس Oscillatoria Gomont و از خانوادهٔ Rivulariaceae جنس Calothrix C.Agardh و از خانوادهٔ Nostocaceae جنس‌های C‏ylindrospermum Kützing, Nostoc Vaucher, Anabaena Bory, و از خانوادهٔ Scytonemataceae جنس Scytonema C.Agardh . در خصوص نمونه‌های هتروسیست‌دار، فراوان‌ترین گونه‌ها متعلق به جنسNostoc بود. تغییرات pH در 4 مرحله نمونه‌برداری قلیایی بود و تغییرات معنی‌داری را نشان نداد. تعداد کلنی با pH رابطهٔ مستقیمی نداشت. برخلاف آن EC رابطهٔ مستقیمی با تعداد کلنی را نشان داد. در خصوص دما، بیش‌ترین تعداد کلنی در کم‌ترین دما مشاهده شد.
واژه‌های کلیدی: جلبک‌های سبزآبی، شالیزار، خراسان، Nostoc
متن کامل [PDF 300 kb]   (678 دریافت)    
نوع مطالعه: علمی پژوهشی کاربردی |
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Study of Flora and Changes in Cyanobacterial Population during Rice Cultivation Cycle in Relation to pH, EC and temperature. Materials & Energy. 2010; 9 (3) :503-510
URL: http://jsci.khu.ac.ir/article-1-1348-fa.html

بررسی فلور و تغییرات جمعیت سیانوباکتریایی در طول دورهٔ کشت برنج در ارتباط با pH، EC و دما. مواد و انرژی. 1388; 9 (3) :503-510

URL: http://jsci.khu.ac.ir/article-1-1348-fa.html



دوره 9، شماره 3 - ( 8-1388 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه علوم دانشگاه خوارزمی Quarterly Journal of Science  Kharazmi University