دوره 8، شماره 2 - ( ویژه زیست از صفحه 89 تا 162 1387 )                   جلد 8 شماره 2 صفحات 133-142 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Investigation of Morphological Identification in Pinus eldarica Medw. and its two Natural Generated Types Using Electrophoretic Pattern of SDS-PAGE, Morphological Traits and Some Physiological Parameters. Quarterly Journal of Science Kharazmi University. 2009; 8 (2) :133-142
URL: http://jsci.khu.ac.ir/article-1-1229-fa.html
ارزیابی تمایز مورفولوژیک کاج الدار1 و دو فرم طبیعی به‌وجود آمده از آن با استفاده از الگوی الکتروفورزی صفحه SDS، صفات مورفولوژیک و برخی شاخص‌های فیزیولوژیک. نشریه علوم دانشگاه خوارزمی. 1387; 8 (2) :133-142

URL: http://jsci.khu.ac.ir/article-1-1229-fa.html


چکیده:   (3469 مشاهده)
برای بر‌رسی و تفکیک گونهٔ کاج الدار و دو فرم مورفولوژیک به‌وجود آمده از آن، نمونه‌های برگ سوزنی نهال‌های سه ساله در شرایط یک‌سان عصاره‌‌گیری شدند. الگوی باندهای پروتئینی نمونه‌ها به روش الکتروفورز SDS-PAGE مقایسه شد. 12 صفت مورفولوژیک نهال و پایه‌های مادری سه نوع کاج نیز با یک‌دیگر مقایسه شدند. مقدار پروتئین کل نمونه‌ها به روش برادفورد و نیز محتوای کلروفیل a و b نمونه‌ها به روش هاربورن و با استفاده از اسپکتوفتومتر اندازه‌گیری شده است که الکتروفورز پروتئین تک بعدی نمونه‌ها ‌الگوهای باندی کاملاً مشابهی را برای هر سه نوع کاج بررسی شده (الداریکا و دو کاج کله‌قندی و توپی) نشان داد. میزان پروتئین کل و محتوای کلروفیل a و b نمونه‌ها با استفاده از آزمون تجزیه واریانس هیچ‌گونه تفاوت معنی‌داری را نشان نداد. در صورتی که 11 صفت از ویژگی‌های مورفولوژیک اندازه‌گیری شده در کاج الدار بیش از دو کاج دیگر بوده است. این نتایج حاکی از نبودن اختلاف بیوشیمیایی بین کاج‌ها، علی رغم وجود تفاوت‌های بارز ساختاری و مورفولوژیک است.
متن کامل [PDF 672 kb]   (687 دریافت)    

انتشار: 1388/7/23

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه علوم دانشگاه خوارزمی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2021 All Rights Reserved | Quarterly Journal of Science Kharazmi University

Designed & Developed by : Yektaweb