[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: دوره 18، شماره 44 - ( شماره 3 و 4-زیست شناسی از صفحه 931 تا 992 و ریاضی از صفحه 993 تا 995(چکیده) 1387 ) ::
جلد 18 شماره 44 صفحات 963-972 برگشت به فهرست نسخه ها
تأثیر غلظت‌های مختلف نیترات و آمونیوم بر رشد وفعالیت آنزیم نیترات ردوکتاز و مقدار تروپان آلکالوئیدها در گیاه بنگ‌دانه1
چکیده:   (2128 مشاهده)
بنگ‌دانه1 یکی از گیاهان دارویی غنی از آلکالوئید‌های تروپان است. در این تحقیق تأثیر نیترات و آمونیوم بر متابولیت ثانویه وسایر پارامترهای فیزیولوژیک، بررسی شد. نتایج به دست آمده نشان داد در شرایطی که هر دو یون نیترات وآمونیوم در محلول غذایی گیاه وجود داشته باشد به نحوی که غلظت آمونیوم کم‌تر از نیترات باشد افزایش وزن تر و خشک بخش هوایی و ریشه مشاهده می‌شود.اما با افزایش غلظت آمونیوم از رشد گیاه و پارامترهای ذکر شده کاسته می‌شود. نسبت ریشه به بخش هوایی با بالارفتن غلظت آمونیوم به طور معنی‌داری کاهش یافت. با وجود آمونیوم در غلظت‌های کم به همراه نیترات فعالیت آنزیم نیترات ردوکتاز افزایش یافت اما با افزایش غلظت آمونیوم فعالیت آنزیم کاهش یافت. بیش‌ترین مقدار آلکالوئیدهای تروپان در شرایطی حاصل شد که هر دو یون در محلول غذایی وجود داشت و غلظت آمونیوم کم‌تر از نیترات بود.
واژه‌های کلیدی: آمونیوم، بنگ‌دانه، نیترات، نیترات ردوکتاز
متن کامل [PDF 135 kb]   (858 دریافت)    
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

The Effect of Different Concentrations of Nitrate and Ammonium on Growth, Nitrate Reductase Activity and Alkaloid Content of Hyoscyamus PusillusL.. Materials & Energy. 2009; 18 (44) :963-972
URL: http://jsci.khu.ac.ir/article-1-1214-fa.html

تأثیر غلظت‌های مختلف نیترات و آمونیوم بر رشد وفعالیت آنزیم نیترات ردوکتاز و مقدار تروپان آلکالوئیدها در گیاه بنگ‌دانه1. مواد و انرژی. 1387; 18 (44) :963-972

URL: http://jsci.khu.ac.ir/article-1-1214-fa.html



دوره 18، شماره 44 - ( شماره 3 و 4-زیست شناسی از صفحه 931 تا 992 و ریاضی از صفحه 993 تا 995(چکیده) 1387 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه علوم دانشگاه خوارزمی Quarterly Journal of Science  Kharazmi University