دوره 18، شماره 49 - ( شماره 3 و 4-زیست شناسی از صفحه 401 تا 470 و شیمی و فیزیک از صفحه 471 تا 485 1384 )                   جلد 18 شماره 49 صفحات 420-409 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


چکیده:   (4734 مشاهده)
به منظور بررسی تأثیر سالیسیـلیک اسید(SA ) بر افزایش تحمل به سرما، دانـه‌رست‌های دو روزه‌‌ء تربچــه 24 ساعت با محلول SA با غلظت‌های مختلف(0، 5/0، 1، 5/1 و 2 میلی‌مولار) پیش تیمار شده‌اند سپس به مدت 48 ساعت تحت تنش سرما ( ˚C 5/2) قرارگرفتند. آزمایش‌های انجام یافته نشان داد که تحمل به سرما دراین دانه‌رست‌ها افزایش یافت. این پدیده از طریق کاهش نشت k+و قند‌های محلول به محیط کشت و افزایش طول ریشه دانه‌رست‌ها بالاخص درغلظت 5/0 میلی‌مولار نشان داده شد. این نتایج نشان‌دهنده آن است که بین غلظت SA و کاهش صدمه سرما رابطه مستقیمی وجود دارد. با سنجش فعالیت سه آنزیم آنتی‌اکسیدان، آسکوربات پراکسیــداز(APX)، گایاکول پراکسیداز (GPX) و کاتالاز(CAT) در اندام هوایی و ریشه‌های دانه‌رست‌های تربچه نشان داده شد که مقاومت القایی حاصل از SA به سرما در دانه‌رست‌های تربچه با افزایش فعالیت این سه آنزیم آنتی‌اکسیدانی همراه است.
متن کامل [PDF 392 kb]   (1631 دریافت)    

انتشار: 1385/8/24

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.