دوره 18، شماره 50 - ( شماره 1 و 2-زست شناسی از صفحه 305 تا 349 و زمین شناسی از صفحه 359 تا 400 1384 )                   جلد 18 شماره 50 صفحات 348-337 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


چکیده:   (3369 مشاهده)
آثار کوتاه‌‌مدت شوری ناشی از کلرورسدیم بر جذب و پراکنش فسفر و یون‌های کلر‌, سدیم‌, پتاسیم‌, منیزیم‌, کلسیم و نیز بر فعالیت نیترات ردوکتازی اجزای مختلف دانه‌رست‌های سویا رقم پرشینگ1 موضوع این پژوهش بوده است. دانه‌رست‌ها پس از 14 روز در آب مقطر، روز پانزدهم را نیز در آب مقطر، محلول هوگلند یک سوم غلظت فاقد کلرور سدیم و یا واجد آن، با غلظت‌‌های 100، 150 و 200 میلی‌مولار طی کردند. با افزایش شوری محیط‌, هر چند مقدار فسفر و یون‌‌های فوق در اندام‌های گوناگون به طور متفاوتی تغییر کرد, ولی درصد آن‌ها در بخش‌های هوا‌یی‌, افزایش یافت. به نظر می‌رسد که بتوان رقم پرشینگ را در گروه انباشته کننده فسفر و کلر در برگ‌ها قرار داد. همه بخش‌های دانه‌رست‌, شامل ریشه‌, محور زیر لپه‌, لپه‌ها‌, محور روی لپه و برگ‌ها، فعالیت نیترات ردوکتازی نشان دادند که در بخش‌‌های مورد سنجش‌, در شوری‌‌های مختلف‌, از نظر آماری به طور متفاوتی تحت تأثیر قرار گرفت. حفظ این فعالیت در ریشه‌‌ها ممکن است در شرایط شور‌, نقشی در تحمل ‌دانه‌رست‌ها داشته باشد.
متن کامل [PDF 231 kb]   (1211 دریافت)    

انتشار: 1384/7/23

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.