[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: دوره 18، شماره 53 - ( شماره 3 و 4-صفحات فارسی از 141 تا 207 1381 ) ::
جلد 18 شماره 53 صفحات 0-0 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی نوع و میزان مقاومت داروئی سالمونلاهای جدا شده ازمواد غذایی
چکیده:   (1745 مشاهده)
این پژوهش بر روی 300 نمونه که شامل 50 نمونه گوشت گاو بسته بندی شده، 50 نمونه گوشت جوجه بسته بندی شده و 100 عدد تخم مرغ در سطح شهر تهران که 100 نمونه از محتویات تخم مرغ و 100 نمونه برداشت از پوسته تخم مرغ انجام شد. در مجموع 30 عدد سویه شناسائی شد که شامل 8 واریته سرولوژیکی بود. در مورد کلیه سویه‌ها آزمایشهای کامل بیوشیمی، سرولوژی و تست حساسیت برای یافتن الگوی مقاومت داروئی انجام گرفت. نتایج حاصل نشان داد: سالمونلا انتریتیدیس نسبت به سایر سالمونلا ها غالب هستند. اکثر سویه‌های جدا شده به دو یا تعداد بیشتری دارو مقاوم بودند. سالمونلا انتریتیدیس جدا شده از تخم مرغ و گوشت مرغ نسبت به سایر سالمونلاها مقاوم‌تر و دارای الگوی مقاومت چندگانه بود. سالمونلا تیفی موریوم و سالمونلا پاراتیفی نسبت به سایر سالمونلاها مقاومت کمتر نشان دادند. گر چه انسانهای ناقل و بیمار در انتشار سالمونلا نقش دارند اما در بیشتر موارد همه گیری و بیماریهای سالمونلایی و پراکندگی این آلودگی از راه منابع غذایی است. بنابراین مسأله بهداشت مواد غذایی و محیط در سلامت انسان اهمیت اساسی دارد. خطر به وجود آمدن سویه‌های مقاوم را باید جدی گرفت؛ زیرا در عفونت‌های عمومی، معالجه و درمان تا حد زیادی دشوار است. از این رو بجاست که توجه مراکز بهداشتی و درمانی را به اهمیت باکتری‌های مقاوم، پراکنده شدن آنها در محیط و خطرات ناشی از این پراکندگی جلب کرد تا از تجویز بی‌رویه آنتی بیوتیک ها خود داری شود.
واژه‌های کلیدی: سالمونل، سروتیپ، سویه، مقاومت دارویی
متن کامل [PDF 563 kb]   (225 دریافت)    
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

The analysis of rate and kind of medical resistance of extracted salmonella from food stuff. Materials & Energy. 2003; 18 (53)
URL: http://jsci.khu.ac.ir/article-1-1117-fa.html

بررسی نوع و میزان مقاومت داروئی سالمونلاهای جدا شده ازمواد غذایی. مواد و انرژی. 1381; 18 (53)

URL: http://jsci.khu.ac.ir/article-1-1117-fa.html



دوره 18، شماره 53 - ( شماره 3 و 4-صفحات فارسی از 141 تا 207 1381 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه علوم دانشگاه خوارزمی Quarterly Journal of Science  Kharazmi University