دوره 18، شماره 55 - ( شماره 1-صفحات فارسی از 1 تا 67 1381 )                   جلد 18 شماره 55 صفحات 53-38 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

The Effect of Water Stress on the Variations of Soluble Sugars, Starch and Proteins in 1vo Different Cultivars of Chickpea (Cicer Arietinum L.). Journal title 2001; 18 (55) :38-53
URL: http://jsci.khu.ac.ir/article-1-1103-fa.html
تغییرات قندهای محلول، نشاسته و پروتئین‌ها در اثر تنش خشکی در دو رقم نخود ایرانی(Cicer aritinum L. ). عنوان نشریه. 1381; 18 (55) :38-53

URL: http://jsci.khu.ac.ir/article-1-1103-fa.html


چکیده:   (4329 مشاهده)
دراین تحقیق تغییرات قند‌های محلول، نشاسته و پروتئین‌ها در اثر تنش خشکی در دو رقم نخود ایرانی، مشهور به «جم» و «کاکا» بررسی شد. نتایج حاصل از بررسی تغییرات قند‌های محلول، نشان داد که قند‌های مزبور، در اندام هوایی و ریشه، در دو مرحله رویشی و زایشی افزایش پیدا کردند و اختلاف میانگین درصد قند‌های محلول در اندام هوایی دو رقم نخود معنی‌دار بود و رقم کاکا نسبت به جم از قند‌های محلول بیش‌تری برخوردار بود. برعکس میزان نشاسته در اثر تنش خشکی کاهش پیدا کرد. اختلاف میانگین مقدار نشاسته نیز در اندام هوایی معنی‌دار بود و رقم جم نسبت به کاکا از میزان نشاسته بیش‌تری برخوردار بود. اختلاف میانگین درصد نشاسته در ریشه و اندام هوایی در دو مرحله رشد رویشی نیز معنی‌دار بود. به علاوه این بررسی‌‌ها نشان دادند که رقم کاکا از جم نسبت به تنش آبی مقاوم‌تر است. و سرانجام بررسی الکتروفوروگرام‌‌های به دست آمده تغییرات باند‌های پروتئینی را در اثر تنش خشکی نشان می‌داد که در ریشه و اندام هوایی دو رقم نخود کاملاً مشهود بود.
متن کامل [PDF 807 kb]   (1269 دریافت)    
نوع مطالعه: علمی پژوهشی کاربردی |
انتشار: 1380/3/25

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه علوم دانشگاه خوارزمی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Quarterly Journal of Science Kharazmi University

Designed & Developed by : Yektaweb