Journal title
عنوان نشریه
Quarterly Journal of Science Kharazmi University
Literature & Humanities
http://jsci.khu.ac.ir
1
admin
doi
fa
jalali
1388
7
1
gregorian
2009
10
1
18
44
online
1
fulltext
fa
بررسی خصوصیات پروبیوتیکی لاکتوباسیلوسهای جداسازی شده از محصولات لبنی تخمیری لیقوان
Study on Probiotic Properties of Lactobacillus Isolated from Traditional dairy Products of Lighvan
امروزه پژوهشهای بسیاری برای افزودن باکتریهای پروبیوتیک به محصولات لبنی به منظور ارتقای سطح سلامت جامعه صورت میگیرد. از مشکلات بهکارگیری باکتریهای پروبیوتیک میتوان به ایجاد طعم و عطر نامطلوب و همچنین عدم سازگاری و کاهش حیات این باکتریها در محصولات لبنی اشاره کرد. جداسازی باکتری پروبیوتیک از محصول لبنی میتواند منجر به جداسازی سویههای مناسب برای افزودن به محصول لبنی گردد. در این پژوهش با استفاده از روش غربال انتخابی 56 ایزوله باکتری اسید لاکتیک متحمل شرایط اسیدی از 30 نمونۀ مختلف محصول لبنی تخمیری سنتی لیقوان جداسازی شد. پس از بررسیهای میکروسکوپی و آزمون کاتالاز 48 سویه جنس لاکتوباسیل تشخیص داده شد و مقاومت این سویهها در شرایط اسیدی و املاح صفراوی ارزیابی شد. توانایی جذب کلسترول 18 سویه لاکتوباسیل مقاوم به اسید و صفرا از روی تفاوت میزان جذب کلسترول موجود در محیط کشت باکتری قبل و بعد از دوره گرمخانهگذاری ارزیابی شد. نتایج نشان داد این باکتریها توانایی جذب کلسترول بینg/ml μ 54-266 را دارند. بیشتر جذب کلسترول در گونههای L. farieminis ,L. planetarium L. alimentarium ,L. casei, L. acidophilus ، که از ماست و پنیر لیقوان جدا شدهاند مشاهده شد. این نتایج نشان میدهد پنیر و ماست لیقوان دارای پتانسیل پروبیوتیکی بوده و بیشتر باکتریهای پروبیوتیک انتخاب شده در این پژوهش از این دو محصول بودهاند.
In order to increase public health many study have been performed with adding probiotic bacteria in dairy products. In this filed on of the most critical problem is unfavorable taste and aroma produced by probiotic bacteria. So isolation probiotic bacteria from traditional dairy product could solve this problem. A rapid screening method is used to isolate acid tolerant bacteria from 30 different fermented dairy products After enrichment samples in MRS broth followed acid stressing (pH=2.5) different colony were selected on MRS agar, avoiding preliminary time consuming isolation steps. All the isolates were examined by microscopy, gram staining and catalase reaction. Fifty-eight isolates were selected and defined as lactobacillus SPP. The screening at low pH bile salt led to the selection of 19 resistant isolates. Cholesterol assimilation determined by difference in cholesterol content in the medium before and after the incubation period, showed that all lactobacilli strains were able to assimilate cholesterol at varying levels ranging from 54 to 266 μg/ml .Most cholesterol assimilation were seen in L.farieminis ,L. planetarium ,L.alimentarium ,L.casei, L. acidophilus isolated from yogurt and cheese of lighvan region. These data showed yogurt and cheese of lighvan region have probiotic potential.
پروبیوتیک , محصولات لبنی لیقوان , اسید و املاح صفراوی , کاهش کلسترول ,
پروبیوتیک , محصولات لبنی لیقوان , اسید و املاح صفراوی , کاهش کلسترول ,
941
946
http://jsci.khu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-3-67&slc_lang=fa&sid=1