TY - JOUR T1 - Salicylic Acid Induced Cold Resistance in Radish Seedlings (Raphanus sativus L.) TT - بررسی اثر سالیسیلیک اسید در ایجاد مقاومت به سرما در دانه‌رست‌های تربچه1 JF - jsci JO - jsci VL - 18 IS - 49 UR - http://jsci.khu.ac.ir/article-1-1166-fa.html Y1 - 2006 SP - 409 EP - 420 KW - salicylic acid KW - cold tolerance KW - radish KW - antioxidant enzymes N2 - به منظور بررسی تأثیر سالیسیـلیک اسید(SA ) بر افزایش تحمل به سرما، دانـه‌رست‌های دو روزه‌‌ء تربچــه 24 ساعت با محلول SA با غلظت‌های مختلف(0، 5/0، 1، 5/1 و 2 میلی‌مولار) پیش تیمار شده‌اند سپس به مدت 48 ساعت تحت تنش سرما ( ˚C 5/2) قرارگرفتند. آزمایش‌های انجام یافته نشان داد که تحمل به سرما دراین دانه‌رست‌ها افزایش یافت. این پدیده از طریق کاهش نشت k+و قند‌های محلول به محیط کشت و افزایش طول ریشه دانه‌رست‌ها بالاخص درغلظت 5/0 میلی‌مولار نشان داده شد. این نتایج نشان‌دهنده آن است که بین غلظت SA و کاهش صدمه سرما رابطه مستقیمی وجود دارد. با سنجش فعالیت سه آنزیم آنتی‌اکسیدان، آسکوربات پراکسیــداز(APX)، گایاکول پراکسیداز (GPX) و کاتالاز(CAT) در اندام هوایی و ریشه‌های دانه‌رست‌های تربچه نشان داده شد که مقاومت القایی حاصل از SA به سرما در دانه‌رست‌های تربچه با افزایش فعالیت این سه آنزیم آنتی‌اکسیدانی همراه است. M3 ER -