TY - JOUR T1 - The Effect of Salicylic Acid on the Concentration of Anthocyanins in Infected Daisy ( Bellis Perennis L.) Plants by Some of the Fungi Lines TT - بررسی اثر سالیسیلیک اسید بر میزان آنتوسیا نین‌‌های گیاه دارویی مینای چمنی1 آلوده به قارچ JF - jsci JO - jsci VL - 18 IS - 49 UR - http://jsci.khu.ac.ir/article-1-1168-fa.html Y1 - 2006 SP - 427 EP - 438 KW - Bellis perrenis L KW - Anthocyanins KW - salicylic acid KW - Fungus N2 - عمل‌کرد حفاظتی‌ای که به آنتوسیانین برگ‌ها نسبت می‌دهند، می‌تواند به طور مؤثری با ترکیبات القا کننده مانند ترکیبات بیماری‌زا، سالیسیلیک اسید و تعدادی از ترکیبات دیگر تحریک شود. در این پژوهش گیاه دارویی مینای چمنی1 از خانواده مرکبیان (کاسنی) ساخته شدن آنتوسیانین سیانیدین3- مالونیل گلوکورونوزیل گلوکوزید2را در برگ‌های خود در پاسخ به سالیسیلیک اسید و عامل بیماری‌زایی افزایش می‌دهد. نتایج حاکی از آن است که مقدار آنتوسیانین در گیا‌هان تیمار شده با غلظت‌های 3، 7 و 11 میکرومولار سالیسیلیک اسید نسبت به گیا‌هان تیمار نشده با این اسید و بدون آلودگی قارچی(گیا‌هان کنترل) افزایش پیدا کرد. همچنین مقدار آنتوسیانین در گیا‌هان آلوده به قارچ و بدون تیمار سالیسیلیک اسید بیش‌تر از گیا‌هان کنترل بود. در ضمن زمانی که گیا‌هان آلوده، با سالیسیلیک اسید تیمار شدند، افزایش چشم‌گیری در مقدار آنتوسیانین نسبت به گیا‌هان کنترل مشاهده شد. همچنین کروماتوگرام‌های به دست آمده از نمونه‌ها، به روش HPLC و مقایسه آن‌ها با کروماتوگرام آنتوسیانین استاندارد نتایج فوق را تأیید کرد. M3 ER -