TY - JOUR JF - jsci JO - VL - 18 IS - 50 PY - 2005 Y1 - 2005/10/01 TI - Early effects of NaCl salinity on uptake and distribution of P,Cl,Na,K,Ca,Mg and Nitrate Reductase activity in soybean(Glycine max.cv Pershing) seedlings TT - آثار کوتاه ‌مدت شوری ناشی از کلرور سدیم بر جذب و پراکنش عناصر معدنی و فعالیت نیترات ردوکتازی در دانه‌رست‌های سویا رقم پرشینگ N2 - آثار کوتاه‌‌مدت شوری ناشی از کلرورسدیم بر جذب و پراکنش فسفر و یون‌های کلر‌, سدیم‌, پتاسیم‌, منیزیم‌, کلسیم و نیز بر فعالیت نیترات ردوکتازی اجزای مختلف دانه‌رست‌های سویا رقم پرشینگ1 موضوع این پژوهش بوده است. دانه‌رست‌ها پس از 14 روز در آب مقطر، روز پانزدهم را نیز در آب مقطر، محلول هوگلند یک سوم غلظت فاقد کلرور سدیم و یا واجد آن، با غلظت‌‌های 100، 150 و 200 میلی‌مولار طی کردند. با افزایش شوری محیط‌, هر چند مقدار فسفر و یون‌‌های فوق در اندام‌های گوناگون به طور متفاوتی تغییر کرد, ولی درصد آن‌ها در بخش‌های هوا‌یی‌, افزایش یافت. به نظر می‌رسد که بتوان رقم پرشینگ را در گروه انباشته کننده فسفر و کلر در برگ‌ها قرار داد. همه بخش‌های دانه‌رست‌, شامل ریشه‌, محور زیر لپه‌, لپه‌ها‌, محور روی لپه و برگ‌ها، فعالیت نیترات ردوکتازی نشان دادند که در بخش‌‌های مورد سنجش‌, در شوری‌‌های مختلف‌, از نظر آماری به طور متفاوتی تحت تأثیر قرار گرفت. حفظ این فعالیت در ریشه‌‌ها ممکن است در شرایط شور‌, نقشی در تحمل ‌دانه‌رست‌ها داشته باشد. SP - 337 EP - 348 AD - UR - http://jsci.khu.ac.ir/article-1-1160-fa.html ER -