[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: دوره 14، شماره 3 - ( انگلیسی 1393 ) ::
جلد 14 شماره 3 صفحات 225-238 برگشت به فهرست نسخه ها
ارزیابی محتوای فنل و فلاونوئید کل، فعالیت آنتی اکسیدانی و ضدباکتریایی عصاره متانولی گونه آلیوم آمپله پرازوم (آلیاسه) از ایران
رویا کرمیان 1، داود علی حسینی2
1- دانشگاه بوعلی سینا
2- Bu-Ali Sina University
چکیده:   (2450 مشاهده)
عصاره متانولی برگ و پیاز گونه آلیوم آمپله­پرازوم (آلیاسه) جهت آنالیز محتوای ترکیبات فنلی و پتانسیل آنتی­اکسیدانی و نیز خواص ضدباکتریایی مورد مطالعه قرار گرفت. جهت سنجش فعالیت آنتی­اکسیدانی از دو روش بیوشیمیایی جاروب­کنندگی رادیکال آزاد DPPH و سیستم لینولئیک اسید/ بتا کاروتن استفاده شد و جهت اندازه­گیری محتوای فنل و فلاونوئید کل، به ترتیب از روش­های فولین- سیوکالتو و کلرید آلومینیم استفاده شد. نتایج حاصل نشان داد که عصاره­ دو بخش مورد مطالعه از نظر محتوای ترکیبات فنلی متفاوت بوده و در سیستم DPPH فعالیت آنتی­اکسیدانی کمتری از اسید آسکوربیک اسید و BHT به عنوان آنتی­اکسیدان­های سنتزی نشان دادند. ارزیابی فعالیت ضدباکتریایی نشان داد که عصاره پیاز گونه مورد مطالعه در غلظت 100 میلی­گرم در لیتر، در ممانعت از رشد باکتری­های هموفیلوس انفلوانزا و  باسیلوس سرئوس و عصاره برگ آن در همین غلظت، در ممانعت از رشد باکتری­ باسیلوس سرئوسموثرتر بودند. بنابر نتایج حاصل عصاره گونه مورد مطالعه فعالیت آنتی­اکسیدانی قابل­توجهی نشان داده و می­تواند بعنوان یک مکمل دارویی جدید در آینده مورد استفاده قرار گیرد
واژه‌های کلیدی: آلیوم، آنتی اکسیدان، فعالیت ضدباکتریایی، فلاونوئید، فنل
متن کامل [PDF 249 kb]   (775 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله استخراج شده از طرح پژوهشی |
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Karamian R, Hosseini D A. Screening of total phenol and flavonoid contents, antioxidant and antibacterial activities of the methanolic extract of Allium ampeloprasum L. (Alliaceae) from Iran. Materials & Energy. 2014; 14 (3) :225-238
URL: http://jsci.khu.ac.ir/article-1-1641-fa.html

کرمیان رویا، حسینی داود علی. ارزیابی محتوای فنل و فلاونوئید کل، فعالیت آنتی اکسیدانی و ضدباکتریایی عصاره متانولی گونه آلیوم آمپله پرازوم (آلیاسه) از ایران. مواد و انرژی. 1393; 14 (3) :225-238

URL: http://jsci.khu.ac.ir/article-1-1641-fa.html



دوره 14، شماره 3 - ( انگلیسی 1393 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه علوم دانشگاه خوارزمی Quarterly Journal of Science  Kharazmi University