[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: دوره 18، شماره 55 - ( شماره 1-صفحات فارسی از 1 تا 67 1381 ) ::
جلد 18 شماره 55 صفحات 1-13 برگشت به فهرست نسخه ها
عصاره کندر و تقویت حافظه (بررسی اثرات مصرف عصاره آبی کندر در طی دوران حاملگی و شیردادن به نوزادان بر روند یادگیری و تقویت حافظه زاده‌ها در رَت)
چکیده:   (2703 مشاهده)
منابع طب گذشته ما نشان می‌دهد که بیش‌تر عالمان طب سنتی از کُندُر به عنوان ماد‌های مؤثر در افزایش هوش و تقویت حافظه نام می‌برند و از جمله معتقدند که اگر مادران آن را در دوران بارداری، مصرف کنند، موجب افزایش هوش، توانایی یادگیری و تقویت حافظه در فرزندان می‌شود. در این پژوهش پس از شناسایی گونه گیاهی مولّد کُندُر(کروماتوگرافیTLC )، به منظور بررسی تأثیر کُندُر در دوران حاملگی و شیردادن به نوزادان بر افزایش میزان یادگیری و تقویت حافظه زاده‌‌ها، در رَت، از دو دوزg/kg 05/0وg/kg 1/0عصاره آبی کندر(تزریق داخل صفاقی)، استفاده شد. هجده رَت باکره سفید از نژادwistar با سن حدود 3ماه و وزن 170تا 210گرم انتخاب و پس از آمیزش به دو گروه آزمایشی1و2)7=n) و یک گروه کنترل( 6=n) تقسیم شدند. رت‌‌های حامله از روز دهم حاملگی تا روز دهم بعد از زایمان(دوران بحرانی تکامل مغز در جنین رَت)،به فاصله هر 5روز یک بار، تحت تأثیر کندر قرار گرفتند.به رت‌های گروه کنترل حجم برابری از سرم فیزیولوژیک تزریق شد. نوزادان رت‌ها پس از رسیدن به سن دو ماهگی، از نظر یادگیری و میزان نگهداری حافظه مورد آزمون ماز قرار گرفتند. نتایج به‌دست آمده نشان داد که، در مقایسه با گروه کنترل، تجویز کندر،به ویژه دوز g/kg 05/0، در دوران بحرانی رشد و نمو سیستم عصبی جنین و نوزاد، موجب افزایش چشم‌گیر (001/0(p< قابلیت‌های یادگیری، به ویژه تقویت و نگهداری حافظه می‌شود. از این رو به نظر می‌رسد که کندر می‌تواند دارای تأثیری مثبت بر روند تکامل مغز و احتمالاً شکل‌گیری مناسب درخت‌های دندریتی، آکسون‌ها وبرقراری ارتباطات صحیح بین آن‌ها باشد.
واژه‌های کلیدی: موجب افزایش چشم‌گیر (001 0(p< قابلیت‌های
متن کامل [PDF 285 kb]   (580 دریافت)    
نوع مطالعه: علمی پژوهشی کاربردی |
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

The effects of Oliganum aqueous extraction during pregnancy and lactation on the learning behavior and memory near rat newborns. Materials & Energy. 2001; 18 (55) :1-13
URL: http://jsci.khu.ac.ir/article-1-1101-fa.html

عصاره کندر و تقویت حافظه (بررسی اثرات مصرف عصاره آبی کندر در طی دوران حاملگی و شیردادن به نوزادان بر روند یادگیری و تقویت حافظه زاده‌ها در رَت). مواد و انرژی. 1381; 18 (55) :1-13

URL: http://jsci.khu.ac.ir/article-1-1101-fa.html



دوره 18، شماره 55 - ( شماره 1-صفحات فارسی از 1 تا 67 1381 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه علوم دانشگاه خوارزمی Quarterly Journal of Science  Kharazmi University