[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: دوره 12، شماره 3 - ( 8-1391 ) ::
جلد 12 شماره 3 صفحات 553-568 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی ترکیبات فنلی، روغن های ضروری و فعالیت آنتی اکسیدانی و ضد‌ باکتریایی گونۀ سالویا اتیوپیس(تیرۀ نعنائیان)
رویا کرمیان1، مصطفی اسدبیگی1، مسعود رنجبر1
1- دانشگاه بوعلی سینا
چکیده:   (2666 مشاهده)
جنس مریم گلی از جنس­های مهم تیرۀ نعنائیان است که اغلب گونه­های آن ارزش غذایی و دارویی دارند. در این پژوهش محتوای فنل و فلاونوئید کل و نیز فعالیت آنتی­اکسیدانی عصارۀ متانولی گونۀ سالویا اتیوپیس ارزیابی شد. اجزای موجود در روغن­های ضروری این گونه به‌صورت کمّی و کیفی باGC  و GC-MS آنالیز شد. هم‌چنین فعالیت ضد باکتریایی عصارۀ متانولی روغن‌های ضروری گونۀ بررسی شده به‌ترتیب در برابر شش و دو سویه باکتری گرم مثبت و منفی بررسی شد. نتایج نشان داد که گونۀ سالویا اتیوپیس دارای محتوای ترکیبات فنلی و فعالیت آنتی­اکسیدانی چشم‌گیری است. در بررسی ترکیبات روغن­های ضروری گونۀ بررسی شده 11 ترکیب شناسایی شد که آلفا-کوپاین با مقدار 48/33% فراوان­ترین ترکیب روغن­های ضروری بود. عصارۀ گونۀ بررسی شده در زمینۀ فعالیت ضد باکتریایی پتانسیل مهاری بسیار زیادی را در برابر باکتری پروتئوس ولگاریس نشان داد؛ هرچند روغن‌های ضروری آن فاقد فعالیت ضد باکتریایی بود.
واژه‌های کلیدی: مریم گلی، فنل، فلاونوئید، فعالیت آنتی اکسیدانی، فعالیت ضد باکتریایی
متن کامل [PDF 532 kb]   (617 دریافت)    
نوع مطالعه: علمی پژوهشی کاربردی |
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Karamian R, Asadbigi M, Ranjbar M. Study of phenolic compound content, essential oil and antioxidant and antibacterial activities of Salvia aethiopis L. (Lamiaceae). Materials & Energy. 2012; 12 (3) :553-568
URL: http://jsci.khu.ac.ir/article-1-1466-fa.html

کرمیان رویا، اسدبیگی مصطفی، رنجبر مسعود. بررسی ترکیبات فنلی، روغن های ضروری و فعالیت آنتی اکسیدانی و ضد‌ باکتریایی گونۀ سالویا اتیوپیس(تیرۀ نعنائیان). مواد و انرژی. 1391; 12 (3) :553-568

URL: http://jsci.khu.ac.ir/article-1-1466-fa.html



دوره 12، شماره 3 - ( 8-1391 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه علوم دانشگاه خوارزمی Quarterly Journal of Science  Kharazmi University