دوره 10، شماره 1 - ( این شماره نشریه شامل مقالات ریاضی است 1389 )                   جلد 10 شماره 1 صفحات 654-643 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


چکیده:   (4607 مشاهده)
یکی از مراحل اساسی بررسی و مدیریت خشک‌سالی، شناخت و تحلیل بسامدی ویژگی‌های آن از جمله شدت و مدت خشک‌سالی است. با توجه به هم‌بستگی بالای این دو عامل باید از ابزاری استفاده شود که میزان ارتباط و تأثیراتی را که در تحلیل خشک‌سالی دارند، نمایان سازد. توابع مفصل ساختار وابستگی بین متغیرها را به‌صورت یک مدل نشان می‌دهند و علاوه بر این‌ها می‌توان ضرایب هم‌بستگی بین متغیرها را هم به‌دست آورد. در این مقاله خانواده‌های مناسب برای مدل-بندی پدیده خشک‌سالی ارائه می‌شوند، سپس با روش‌های ماکسیمم درست‌نمایی و بیز تجربی پارامتر تابع مفصل برآورد می‌گردد. آن‌گاه برترین خانواده توابع مفصل برای به‌دست آوردن توزیع توأم مدت و شدت خشک‌سالی در ایستگاه هواشناسی تهران تعیین می‌گردد و با استفاده از آن پدیده خشک‌سالی در تهران را بر اساس داده‌های مدت و شدت خشک‌سالی در دورۀ 37 سالۀ 1348 تا 1384 مدل‌بندی شده و نحوۀ کاربرد آن در مدیریت ایمنی ذخایر آب مطرح می-شود.
متن کامل [PDF 292 kb]   (1297 دریافت)    
نوع مطالعه: علمی پژوهشی کاربردی |
انتشار: 1388/12/24

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.