[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: دوره 18، شماره 44 - ( شماره 3 و 4-زیست شناسی از صفحه 931 تا 992 و ریاضی از صفحه 993 تا 995(چکیده) 1387 ) ::
جلد 18 شماره 44 صفحات 941-946 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی خصوصیات پروبیوتیکی لاکتوباسیلوس‌‌های جداسازی شده از محصولات لبنی تخمیری لیقوان
چکیده:   (2117 مشاهده)
امروزه پژوهش‌‌های بسیاری برای افزودن باکتری‌های پروبیوتیک به محصولات لبنی به منظور ارتقای سطح سلامت جامعه صورت می‌گیرد. از مشکلات به‌کارگیری باکتری‌های پروبیوتیک می‌توان به ایجاد طعم و عطر نامطلوب و همچنین عدم سازگاری و کاهش حیات این باکتری‌ها در محصولات لبنی اشاره کرد. جداسازی باکتری پروبیوتیک از محصول لبنی می‌تواند منجر به جداسازی سویه‌های مناسب برای افزودن به محصول لبنی گردد. در این پژوهش با استفاده از روش غربال انتخابی 56 ایزوله باکتری اسید لاکتیک متحمل شرایط اسیدی از 30 نمونۀ مختلف محصول لبنی تخمیری سنتی لیقوان جداسازی شد. پس از بررسی‌های میکروسکوپی و آزمون کاتالاز 48 سویه جنس لاکتوباسیل تشخیص داده شد و مقاومت این سویه‌ها در شرایط اسیدی و املاح صفراوی ارزیابی شد. توانایی جذب کلسترول 18 سویه لاکتوباسیل مقاوم به اسید و صفرا از روی تفاوت میزان جذب کلسترول موجود در محیط کشت باکتری قبل و بعد از دوره گرم‌خانه‌گذاری ارزیابی شد. نتایج نشان داد این باکتری‌ها توانایی جذب کلسترول بینg/ml μ 54-266 را دارند. بیش‌تر جذب کلسترول در گونه‌های L. farieminis ,L. planetarium L. alimentarium ,L. casei, L. acidophilus ، که از ماست و پنیر لیقوان جدا شده‌اند مشاهده شد. این نتایج نشان می‌دهد پنیر و ماست لیقوان دارای پتانسیل پروبیوتیکی بوده و بیش‌تر باکتری‌های پروبیوتیک انتخاب شده در این پژوهش از این دو محصول بوده‌اند.
واژه‌های کلیدی: پروبیوتیک، محصولات لبنی لیقوان، اسید و املاح صفراوی، کاهش کلسترول
متن کامل [PDF 170 kb]   (770 دریافت)    
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Study on Probiotic Properties of Lactobacillus Isolated from Traditional dairy Products of Lighvan. Materials & Energy. 2009; 18 (44) :941-946
URL: http://jsci.khu.ac.ir/article-1-1212-fa.html

بررسی خصوصیات پروبیوتیکی لاکتوباسیلوس‌‌های جداسازی شده از محصولات لبنی تخمیری لیقوان. مواد و انرژی. 1387; 18 (44) :941-946

URL: http://jsci.khu.ac.ir/article-1-1212-fa.html



دوره 18، شماره 44 - ( شماره 3 و 4-زیست شناسی از صفحه 931 تا 992 و ریاضی از صفحه 993 تا 995(چکیده) 1387 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه علوم دانشگاه خوارزمی Quarterly Journal of Science  Kharazmi University