[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: دوره 18، شماره 56 - ( شماره 1 و 2-ویژه نامه زیست شناسی 1385 ) ::
جلد 18 شماره 56 صفحات 497-504 برگشت به فهرست نسخه ها
جداسازی و شناسایی میکروارگانیسم مولد لواستاتین، تعیین شرایط بهینه تولید و ارزیابی بازده محصول با دو روش کشت غوطه‌ور و تخمیر در بستر جامد
چکیده:   (1694 مشاهده)
از میان 28 سویه آسپرژیلوس جداسازی شده از خاک 6 سویه با تولید مساوی یا بیش‌تر از سویه استاندارد (Aspergillus terreus ATCC 20542) شناسایی شدند‌. آزمایش‌‌ها بهینه‌سازی با بهترین سویه جداسازی شده به نام Gil-4 نشان داد که لاکتوز، آرد سویا و نیترات پتاسیم به ترتیب بهترین منابع کربن، نیتروژن آلی و معدنی در تولید بودند. در روش کشت بسته(غوطه‌ور) حاوی محیط با فرمولاسیون بهینه 4 درصد لاکتوز( وزنی به حجمی)، 400 میکروگرم لواستاتین در هر میلی‌لیتر تولید شد. در اینحال بازده 10 میلی‌گرم به ازای هر گرم لاکتوز بود. در مقایسه با روش کشت بسته، استفاده از روش تخمیر در بستر جامد1 حاوی عصاره سورگوم و آب پنیر میزان لواستاتین تولیدی 1500 میکروگرم به ازای هر گرم وزن خشک و بازدهی 5/37 میلی‌گرم به ازای هر گرم لاکتوز بود که نشانه برتری این روش بر کشت بسته است‌.
واژه‌های کلیدی: لواستاتین، کشت غوطه‌ور، تخمیر در بستر جامد و آسپرژیلوس ترئوس
متن کامل [PDF 157 kb]   (502 دریافت)    
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Isolation and Identification of Iovastatin -Producing Microorganism and Determination of Optimal Fermentation Conditions. Materials & Energy. 2006; 18 (56) :497-504
URL: http://jsci.khu.ac.ir/article-1-1173-fa.html

جداسازی و شناسایی میکروارگانیسم مولد لواستاتین، تعیین شرایط بهینه تولید و ارزیابی بازده محصول با دو روش کشت غوطه‌ور و تخمیر در بستر جامد. مواد و انرژی. 1385; 18 (56) :497-504

URL: http://jsci.khu.ac.ir/article-1-1173-fa.html



دوره 18، شماره 56 - ( شماره 1 و 2-ویژه نامه زیست شناسی 1385 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه علوم دانشگاه خوارزمی Quarterly Journal of Science  Kharazmi University