[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: دوره 18، شماره 49 - ( شماره 3 و 4-زیست شناسی از صفحه 401 تا 470 و شیمی و فیزیک از صفحه 471 تا 485 1384 ) ::
جلد 18 شماره 49 صفحات 409-420 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اثر سالیسیلیک اسید در ایجاد مقاومت به سرما در دانه‌رست‌های تربچه1
چکیده:   (2096 مشاهده)
به منظور بررسی تأثیر سالیسیـلیک اسید(SA ) بر افزایش تحمل به سرما، دانـه‌رست‌های دو روزه‌‌ء تربچــه 24 ساعت با محلول SA با غلظت‌های مختلف(0، 5/0، 1، 5/1 و 2 میلی‌مولار) پیش تیمار شده‌اند سپس به مدت 48 ساعت تحت تنش سرما ( ˚C 5/2) قرارگرفتند. آزمایش‌های انجام یافته نشان داد که تحمل به سرما دراین دانه‌رست‌ها افزایش یافت. این پدیده از طریق کاهش نشت k+و قند‌های محلول به محیط کشت و افزایش طول ریشه دانه‌رست‌ها بالاخص درغلظت 5/0 میلی‌مولار نشان داده شد. این نتایج نشان‌دهنده آن است که بین غلظت SA و کاهش صدمه سرما رابطه مستقیمی وجود دارد. با سنجش فعالیت سه آنزیم آنتی‌اکسیدان، آسکوربات پراکسیــداز(APX)، گایاکول پراکسیداز (GPX) و کاتالاز(CAT) در اندام هوایی و ریشه‌های دانه‌رست‌های تربچه نشان داده شد که مقاومت القایی حاصل از SA به سرما در دانه‌رست‌های تربچه با افزایش فعالیت این سه آنزیم آنتی‌اکسیدانی همراه است.
واژه‌های کلیدی: سالیسیلیک اسید، تحمل سرما، تربچه، آنزیم‌های آنتی‌اکسیدان
متن کامل [PDF 392 kb]   (889 دریافت)    
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Salicylic Acid Induced Cold Resistance in Radish Seedlings (Raphanus sativus L.). Materials & Energy. 2006; 18 (49) :409-420
URL: http://jsci.khu.ac.ir/article-1-1166-fa.html

بررسی اثر سالیسیلیک اسید در ایجاد مقاومت به سرما در دانه‌رست‌های تربچه1. مواد و انرژی. 1384; 18 (49) :409-420

URL: http://jsci.khu.ac.ir/article-1-1166-fa.html



دوره 18، شماره 49 - ( شماره 3 و 4-زیست شناسی از صفحه 401 تا 470 و شیمی و فیزیک از صفحه 471 تا 485 1384 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه علوم دانشگاه خوارزمی Quarterly Journal of Science  Kharazmi University